De nieuwe HTML5 simulaties kunnen opgestart worden op iPads, Chromebooks en ook op een PC, Mac en het Linux systeem.

iPad:iOS 8+ Safari
iPad compatible simulaties

Android:Niet officieel ondersteund. Als je een HTML5 simulatie gebruikt op Android, raden we aan gebruik te maken van de laatste versie van Google Chrome. Chromebook:
De laatste versie van Google Chrome.
De HTML5 en Flash PhET simulaties worden ondersteund op alle Chromebooks. Voor Chromebook compatibele simulaties klik op hier.
Windows Systemen:
Microsoft Edge en Internet Explorer 11, recenste versie van Firefox, recenste versie van Google Chrome.
Macintosh Systems:
OS 10.9.5 of later, Safari 9+, recenste versie van Firefox, recentste versie van Chrome.
Linux Systems:
Niet officieel ondersteund. Contacteer aub phethelp@colorado.edu in verband met het opsporen van fouten.

De Java en Flash simulaties kunnen opgestart worden op de meestea PC, Mac, en Linux systemen. Gedetaileerde systeem vereisten voor het opstarten van de originele simulaties:

Windows Systemen:
Windows 10, 8.1, 7
RAM: 256 MB
Browsers: Microsoft Edge en Internet Explorer 11, Firefox, Chrome
Recentste versie vanJava

Macintosh Systemen:
macOS 10.9.5+
Administrator privileges voor installatie.
Een 64-bit browser (Safari, Firefox, of Chrome bijvoorbeeld) is vereist om Oracle Java op Mac OS op te starten.
Recentste versie vanJava

Linux Systemen:
Oracle Linux 5.5+1
Oracle Linux 6.x (32-bit), 6.x (64-bit)2
Oracle Linux 7.x (64-bit)2
Red Hat Enterprise Linux 5.5+1, 6.x (32-bit), 6.x (64-bit)2
Ubuntu Linux 12.04 LTS, 13.x
Suse Linux Enterprise Server 10 SP2+, 11.x
Browsers: Firefox, Chrome
Recentste versie van Java

Update eerst de laatste versie van Java hier. Start de laatste versie van de simulatie vanop http://phet.colorado.edu door te klikken op de startpagina van de simulatie. Als je een Mac gebruikt kijk naar hier voor gedetailleerde instructies.

PhET simulaties zijn geschreven in drie verschillende programeertalen: Java, Flash en HTML5. Deze worden elk anders aangepakt en sommige kunnen daarom compatibel zijn met je toestel en andere niet. Zie Windows, Mac, voor meer uitleg.

WebGL wordt niet ondersteund op alle browsers. Om meer te vernemen over de compabiliteit, zie WebGL Simulatie Compatibiliteit.

Nee! Je kan de volledig website downloaden gebruikmakend van Offline installatie. Je kan ook iets lezen over het gebruiken van PhET zonder op het internet te zijn op Offline.

Verschillende internet browsers, zoals Google Chrome, zullen Flash beginnen te blokkeren eind 2016. Flash wordt nog altijd gebundeld met Chrome, maar gebruikers zullen gevraagd worden de bladzijde te aanvaarden.. Eens een bladzijde aanvaard is, worden alle bladzijden die bestaan uit Flash inhoud van dat domein (phet.colorado.edu) toegelaten.

Je kan meer lezen over het veranderen van Chrome plugins hier.

We herprogrammeren onze Java en Flash simulaties in HTML5, zodat die zonder meer kunnen opgestart worden op alle platformen en toestellen.

Een gedetaileerd systeemverslag wordt ingediend bij het openen van een werkende HTML5 simulatie, kopieer/plak de 'report a problem', en zendt de informatie met een email naar phethelp@colorado.edu:

1. Klik op het PhET Menu (3 horizontale lijnen)
  2. Kopieer/plak de output in een email voor phethelp@colorado.edu (wees zeker de "Troubleshooting information" sectie niet te veranderen)

Als je een HTML5 simulatie niet kan openen, dien je de volgende tekst te kopiëeren in een email voor phethelp@colorado.edu:User-agent: "
{{USER_AGENT}}":