Ja, je bewaart gewoonweg de simulaties op een USB stick door te klikken op download op een simulatie pagina, of door onze Individual Sims pagina te bezoeken, en die direct te openen vanop de USB.

Om de simulatie te downladen om die offline te gebruiken op een iPad, moet je die toevoegen aan de reading list Van de iPad.

De PhET simulaties die verdeeld worden met de installer bevatten een "digitaal certificaat" dat nagaat of die simulaties wel degelijk gemaakt zijn door PhET. Dit is een veiligheidsmaatregel dat helpt te vermijden dat bepaalde personen applicaties zouden aanbieden die zogezegd zijn door PhET maar dat niet zijn. Als het dialoogvenster voor het aanvaarden van het certificaat zegt dat de uitgever PhET, de Universiteit van Colorado is, en er ook gezegd wordt dat de handtekeing gevalideerd werdt als een betrouwbare bron, dan kan je met een hoge graad van waarschijnlijkheid er zeker van zijn dat de applicatie gemaakt werd door het PhET team.
Op de meeste systemen is het mogelijk om permanent het PhET certificaat te aanvaarden en daarmee te vermijden dat deze dialoog getoond wordt iedere keer als een simulatie lokaal opgestart wordt.
De meeste Windows en Max OS X systemen hebben een aanvinkhokje om te bevestigen dat je altijd de inhoud van een bepaalde uitgever betrouwt. Dat hokje aanvinken zal je systeem configureren op zodanige manier dat het dialoogvenster niet meer te zien zal zijn bij het opstarten van PhET simulaties.

Na het downloaden van het pakket:
1. Open de console/terminal.
2. Navigeer naar de map waar de download zich bevindt. Geef aan je systeem de toelating om het bestand chmod 777 PhET-Installer_linux.bin uit te voeren
3. Start het installatieprogramma: ./PhET-Installer_linux.bin
Als je nog altijd geen toelating kreeg, gebruik: sudo ./PhET-Installer_linux.bin
Als je een segmentatiefout krijgt: ./PhET-Installer_linux.bin --mode text
Je zal naar het installatieprogramma UI meten gaan in de terminal, druk op ""enter"" en ""y"" waneer je gevraagd wordt een default installatie uit te voeren.

Eens dat Java correct is geïnstalleerd, zal je moeten navigeren naar de map waarin j PhET installeerde en klikken op het 'index.html' bestand. Dit zal de offline copie opstarten van of de website in je web browser. Je kan navigeren naar simulatie bladzijden en simulaties opstarten via Deze interface.

Systeem vereisten voor het opstarten van simulaties zijn hier beschikbaar

Instructies voor het mogelijk maken van .jnlp files kunnen hier gevonden worden:

om een lokale te bepalen hang er de URL van het offline HTML5 simulatie bestand met "?locale=locale code" aan.
Voorbeeld: om de spaanse versie van Acid Base Solutions HTML5: acid-base-solutions_all.html?locale=es

LocaleLocale Code
Afrikaansaf
Albaniansq
Amharicam
Arabicar
Arabic (Morocco)ar_MA
Arabic (SaudiArabia)ar_SA
Armenianhy
Azerbaijaniaz
Bashkirba
Basqueeu
Belarusianbe
Bengalibn
Bosnianbs
Bulgarianbg
Catalanca
Chinese (Simplified)zh_CN
Chinese (Traditional)zh_TW
Croatianhr
Czechcs
Danishda
Dutchnl
Englishen
English (Canada)en_CA
Estonianet
Finnishfi
Frenchfr
Friulianfu
Galiciangl
Georgianka
Germande
Greekel
Gujaratigu
Haitianht
Hebrewiw
Hindihi
Hungarianhu
Icelandicis
Indonesianin
Irishga
Italianit
Japaneseja
Kannadakn
Kazakhkk
Khmerkm
Koreanko
Kurdishku
Kurdish (Turkey)ku_TR
Laolo
Latvianlv
Lithuanianlt
Macedonianmk
Malayms
Malayalamml
Maorimi
Marathimr
Moldavianmo
Mongolianmn
NorwegianBokmalnb
NorwegianNynorsknn
Chichewany
Oriyaor
Persianfa
Polishpl
Portuguesept
Portuguese (Brazil)pt_BR
Pashtops
Romanianro
Russianru
Serbiansr
Serbo-Croatiansh
Sinhalesesi
Slovaksk
Sloveniansl
Spanishes
Spanish (Colombia)es_CO
Spanish (Mexico)es_MX
Spanish (Peru)es_PE
Spanish (Spain)es_ES
Swahilisw
Swedishsv
Tamilta
Telugute
Thaith
Tibetanbo
Tigrinyati
Tswanatn
Turkishtr
Turkmentk
Ukrainianuk
Urduur
Uzbekuz
Vietnamesevi
Welshcy