Snell's law Lab - Inquiry based


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Snell's law Lab - Inquiry based
Опис
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Да
Јазик Англиски
Клучни зборови Snell's law, incidence, index of refraction, medium, refraction
Симулации Прекршување на светлината


Автори Argirios Paschos
Школо / Организација Ionideio HS
Поставено 28.3.13
Обновено 29.3.13