Bending Light Worksheet


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Bending Light Worksheet
Опис
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Да
Јазик Англиски
Клучни зборови Bending Light, Snell's Law, refraction
Симулации Прекршување на светлината


Автори Kristy Bibbey
Школо / Организација Poudre High School
Поставено 6.4.14
Обновено 6.4.14