Radioactive Dating Game


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Radioactive Dating Game
Опис An activity designed for 9th-grade Earth Science students
Предмет Географија
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови earth science, fossils, radioactivity
Симулации Датирање со помош на радиоактивност-игра


Автори Kevin Fairchild
Контакт е-маил science@iguanasuite.net
Школо / Организација La Costa Canyon High School
Поставено 25.2.12
Обновено 25.2.12