Modeling a linear simple harmonic oscillator


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Modeling a linear simple harmonic oscillator
Опис
Предмет Физика
Ниво Додипломски - Вовед
Тип Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови SHM, harmonic oscillation, model, oscillator
Симулации Движење во 2-D


Автори Mark Kelly
Контакт е-маил mark.kelly@dcsdk12.org
Школо / Организација Chaparral HS
Поставено 7.4.08
Обновено 19.5.15