How Does the Earth's Climate Change?


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов How Does the Earth's Climate Change?
Опис Explore why the climate is changing by discovering how greenhouse gases effect the Earth's temperature.
Предмет Географија
Ниво K-5
Тип Discussion Prompts, Guided Activity, Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови carbon dioxide, climate change, global warming, greenhouse effect, greenhouse gasses
Симулации Ефект на стаклена градина, Состојба на материјата: Основи


Автори Katie Calder
Школо / Организација NYC DOE
Поставено 10.4.18
Обновено 10.4.18