Energy Forms Clicker Questions A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines.


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Energy Forms Clicker Questions
Опис Powerpoint presentation with clicker questions about different energy forms and changing energy forms.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед, Средна школа
Тип Multiple-Choice Concept Questions
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови energy, energy form, energy transfer, kinetic, potential
Симулации Енергија во скејт-паркот, Енергија во скејт-паркот: Основна верзија (HTML5), Енергија во скејт-паркот: Основна верзија


Автори Dr. Wendy Adams
Школо / Организација University of Northern Colorado
Поставено 20.8.15
Обновено 20.8.15