8th Grade Science teacher


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов 8th Grade Science teacher
Опис This lab shows how the motion of a swinging pendulum like a wave. And how does the length (or wavelength) of a pendulum affect the frequency?
Предмет Физика
Ниво Средна школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови frequency, pendulum, wavelength, waves
Симулации Нишало


Автори Richard Ballard
Школо / Организација MVU Middle School
Поставено 2.12.09
Обновено 2.12.09