Equation Grapher: Transformations of graphs


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Equation Grapher: Transformations of graphs
Опис
Предмет Математика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови horizontal and vertical stretching and shrinking, vertical translation
Симулации График на квадратна функција


Автори Stacy Larson
Контакт е-маил larsons@limonbadgers.com
Школо / Организација Limon High School
Поставено 20.11.08
Обновено 22.11.08