Wave on a String


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Wave on a String
Опис To study waves and learn the properties of them, including those in reflection and refraction.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Sound, Waves
Симулации Бранови на жица


Автори Gretchen Swanson
Школо / Организација Columbine High School
Поставено 6.5.07
Обновено 18.9.07