Energy Skate Park


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Energy Skate Park
Опис To examine the relationship between kinetic and potential energy.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Energy, Work
Симулации Енергија во скејт-паркот


Автори Gretchen Swanson
Контакт е-маил gswanson@jeffco.k12.co.us
Школо / Организација Columbine High School
Поставено 6.5.07
Обновено 18.9.07