PhET Energy Forms and Changes Virtual Lab


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов PhET Energy Forms and Changes Virtual Lab
Опис This activity introduces the physical science concept of specific heat capacity through exploration.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед
Тип Guided Activity, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови brick, heat, high school, iron, physics, specific heat capacity, sph3u, temperature, water
Симулации Видови облици на енергија (HTML5), Видови облици на енергија


Автори Kevin McCormack
Школо / Организација St. Patrick C.S.S
Поставено 14.5.20
Обновено 14.5.20