Effusion


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Effusion
Опис When you open the Horizontal Lid of the gascontainer there are gasmolecules that can escape. What is the nature of the heavy (blue) and light (red) gasmolecules?
Предмет Физика, Хемија
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Домашна работа, Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови average velocity, molar mass, rate of effusion
Симулации Gas Properties (HTML5)


Автори Roland Van Kerschaver
Школо / Организација Royal Atheneum Bruges
Поставено 29.8.19
Обновено 29.8.19