Electric Field Simulation Activity


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Electric Field Simulation Activity
Опис This activity will show students the basic properties of electric charges.
Предмет Друго
Ниво K-5
Тип Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови attraction, charge, force, repulsion
Симулации Електричен хокеј


Автори Dafna Acosta
Школо / Организација CUNY Hunter College
Поставено 23.4.18
Обновено 23.4.18