Eletricidade estática e Atrito


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Eletricidade estática e Atrito
Опис Atividade sobre eletricidade estática com conceitos de carga elétrica, sinais, lei de Du Fay e eletrização por atrito.
Предмет Физика
Ниво K-5
Тип Демонстрација
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Да
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови Atrito, Cargas, Eletricidade
Симулации Балони и статички електрицитет (HTML5), Балони и статички електрицитет


Автори Dennis Lima
Школо / Организација IFCE
Поставено 27.3.18
Обновено 3.4.18