PHET Digtial Wave Lab


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов PHET Digtial Wave Lab
Опис This is an unguided lab that I have set up for my 7th grade students. It includes short youtube tutorials to help explain processes.
Предмет Физика
Ниво K-5, Висока школа, Средна школа
Тип Домашна работа, Лабораторија
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Waves, amplitude, light, longitudinal, period, sound, sound, transverse, wavelength
Симулации Прекршување на светлината, Како ги гледаме боите (HTML5), Нормални модови, Звучни бранови, Бранови на жица (HTML5)


Автори Martin Hofkamp
Школо / Организација Goshen Middle School
Поставено 28.4.17
Обновено 28.4.17