Resistance and Resistivity


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Resistance and Resistivity
Опис Exploration of how resistance depends on the length of wire and its cross-sectional area.
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Resistance, Resistivity
Симулации Отпорност на жица


Автори Duane Dolejsi
Школо / Организација Northern State University
Поставено 29.12.12
Обновено 29.12.12