potential barrier lab


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов potential barrier lab
Опис
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови potential barrier, quantum mechanics, step potential, tunneling, wave function
Симулации Квантно тунелирање и Бранови пакети


Автори Tim Paglione
Школо / Организација York College, CUNY
Поставено 3.11.09
Обновено 3.11.09