Masses and Springs


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Masses and Springs
Опис Students calculate the k constant for a spring set to different stiffnesses by placing a barrel of known mass on the spring and recording the stretch distance of the spring.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Proportionality
Симулации ПРУЖИНИ & ТЕГОВИ


Автори Stephan Graham
Школо / Организација Arrupe Jesuit High School
Поставено 28.9.06
Обновено 28.9.06