Conservation of mechanical energy.


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Conservation of mechanical energy.
Опис Students will learn about the conservation of mechanical energy, and relationship between kinetic/potential energy.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Kinetic/Potential energy, Mechanical energy, conservative and non conservative force.
Симулации Енергија во скејт-паркот: Основна верзија (HTML5)


Автори Mohammad Rahi
Школо / Организација University of Sharjah
Поставено 22.11.20
Обновено 22.11.20