Statics and Voltages


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Statics and Voltages
Опис A guided activity where students explore the basics of charges, PE and motion.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Guided Activity, Remote Learning, Домашна работа, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Да
Јазик Англиски
Клучни зборови charges, static, volt
Симулации Балони и статички електрицитет (HTML5), Пренесување на електрицитет (HTML5)


Автори Don Loving
Школо / Организација Murray State College
Поставено 25.9.20
Обновено 25.9.20