Atividades sobre o movimento dos corpos


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Atividades sobre o movimento dos corpos
Опис
Предмет Географија, Друго, Математика, Физика
Ниво Висока школа, Друго, Средна школа
Тип Discussion Prompts, Guided Activity, Домашна работа, Друго
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови aceleração, lançamento, movimento, velocidade
Симулации Сили и движење - Основи (HTML5), Projectile Motion (HTML5)


Автори Artur Araújo Cavalcante e Gilvandenys Leite Sales
Школо / Организација Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Ceará (IFCE)
Поставено 12.11.18
Обновено 12.11.18