1ª Lei de Ohm no "Ohm's Law (HTML5)"


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов 1ª Lei de Ohm no "Ohm's Law (HTML5)"
Опис Plano de aula e atividade que envolve as relações que existem na 1ª Lei de Ohm
Предмет Географија, Математика, Физика
Ниво Висока школа, Друго
Тип Guided Activity, Домашна работа, Друго
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови 1ª Lei de Ohm, Eletricidade, Resistência
Симулации Омов закон (HTML5)


Автори Artur Araújo Cavalcante e Gilvandenys Leite Sales
Школо / Организација Instituto Federal de Educação, Ciância e Tecnologia do Ceará (IFCE)
Поставено 4.9.18
Обновено 4.9.18