Atividade Ensino Lei de Ohm


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Atividade Ensino Lei de Ohm
Опис Esta atividade se destina ao aprendizado da lei de ohm utilizando este objeto de aprendizagem.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Guided Activity, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови física, lei de ohm
Симулации Омов закон (HTML5)


Автори EDILAINE SANTIAGO
Школо / Организација IFCE
Поставено 26.5.17
Обновено 26.5.17