Build a Molecule Lab!


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Build a Molecule Lab!
Опис Students follow the handout directions to complete the guided lab while using the Build a Molecule simulator.
Предмет Хемија
Ниво Средна школа
Тип Guided Activity, Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови atom, bond, element, molecule
Симулации Направи молекул


Автори Jamie Schoenberger
Школо / Организација Windermere Preparatory School
Поставено 31.5.16
Обновено 31.5.16