Stimulation of a Neuron and the Resulting Action Potential


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.Наслов Stimulation of a Neuron and the Resulting Action Potential
Опис This activity simply focuses students on certain aspects of this simulation.
Предмет Биологија
Ниво Висока школа
Тип Guided Activity
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови action potential, neuron
Симулации НЕВРОН


Автори stacie forman
Контакт е-маил sforman@ccps.org
Школо / Организација Perryville High School
Поставено 7.3.16
Обновено 7.3.16