Electrical Circuits (Series vs Parallel)


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Electrical Circuits (Series vs Parallel)
Опис The purpose of this activity is to have students create a simple and parallel series circuits while making observations and predictions.
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови circuit, electricity, parallel, phet, series, simple
Симулации Конструкција на струјно коло (едносмерна струја)


Автори Constantina
Школо / Организација Hunter College
Поставено 17.3.13
Обновено 17.3.13