DC Parallel Circuits


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов DC Parallel Circuits
Опис
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови circuits, dc, parallel
Симулации Конструкција на струјно коло (едносмерна струја)


Автори Michael Noel
Школо / Организација Blissfield Community Schools
Поставено 12.3.12
Обновено 13.3.12