Batteries in series and parallel


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Batteries in series and parallel
Опис Students explore the difference between circuits with batteries connected in series or parallel.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед, Средна школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови bateries, parallel, series
Симулации Конструкција на струјно коло (едносмерна струја)


Автори dorina kosztin
Школо / Организација univ of missouri columbia
Поставено 18.10.10
Обновено 18.10.10