Introduction to Light & Color


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Introduction to Light & Color
Опис This activity was designed as an introduction to a unit on Optics. The students will investigate light and will be able to observe what occurs when different colors are mixed.
Предмет Физика, Хемија
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови color, color by addition, light, wave-particle duality
Симулации Како ги гледаме боите


Автори Kim Dallas
Школо / Организација Central Bucks School District
Поставено 27.12.07
Обновено 27.12.07