Projectile Motion Formal Lab Development and Report


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Projectile Motion Formal Lab Development and Report
Опис Students will create there own questions and hypotheses for a projectile experiment. Then complete a formal lab report following testing with the simulator.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 120 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Vectors
Симулации Движење на проектил


Автори Michael Poynter
Школо / Организација Evergreen High School, Evergreen, Colorado
Поставено 13.11.06
Обновено 18.9.07