Massa e Peso no "Masses & Springs"


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Massa e Peso no "Masses & Springs"
Опис Plano de aula e Atividades envolvendo conceitos de massa e peso utilizando o OA "Masses & Springs".
Предмет Географија, Друго, Математика, Физика
Ниво Висока школа, Друго, Средна школа
Тип Guided Activity, Домашна работа, Друго
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови gravidade, massa, mola, peso
Симулации ПРУЖИНИ & ТЕГОВИ


Автори Artur Araújo Cavalcante e Gilvandenys Leite Sales
Школо / Организација Instituto Federal de Educação, Ciância e Tecnologia do Ceará (IFCE)
Поставено 11.9.18
Обновено 11.9.18