States of Matter Basics Simulation


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов States of Matter Basics Simulation
Опис This is an introductory lesson solids, liquids and gases. More directed than inquiry and scaffolded for exceptional learners (Resource).
Предмет Хемија
Ниво Средна школа
Тип Guided Activity
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Introduction, gases, liquids, pressure, solids, temperature
Симулации Состојба на материјата: Основи


Автори Amy D'Andrea
Школо / Организација Woodbrook Middle School
Поставено 13.11.16
Обновено 13.11.16