Discovering divisibility rules


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Discovering divisibility rules
Опис
Предмет Математика
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Лабораторија
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови divisibility rules
Симулации Arithmetic (HTML5), АРИТМЕТИКА


Автори Stacy Larson
Контакт е-маил larsons@limonbadgers.com
Школо / Организација Limon High School
Поставено 20.11.08
Обновено 18.12.15