Bideoaren argibideak hemen

Gatekeeper, Mountain Lion-en (OS X 10.8) sartuta, kaltegarriak izan daitezkeen aplikazioak abiarazteko diseinatuta dago. Irizpide batzuk betetzen ez dituen aplikazio bat abiarazten saiatzen zarenean, Gatekeeper-ek abiaraztea blokeatuko du. Hau gainidazteko, esplizituki eskuinera/kontrola egin klik aplikazioan eta aukeratu Ireki. Horretarako:

1. Deskargatu .jar fitxategia erabili nahi duzun sim bakoitzarentzat (edo deskargatu denak).
2. Bilatzailean, eskuinera/kontrola Egin klik sim-aren ikonoan.
3. Hautatu Ireki agertzen den testuinguru-menuaren goialdean.
4. Sakatu Ireki elkarrizketa-koadroan. Galdetzen bazaizu, idatzi administratzaile-izena eta pasahitza.

Firefox:
Firefox-en sim bat irekitzean, elkarrizketa-koadro bat agertuko da Firefox-ek fitxategiarekin zer egin behar duen galdetuko dizu. Sakatu Ireki Java Web Startarekin (lehenetsia). Ondoren, sim-a "ezin da ireki identifikatu gabeko garatzaile batena delako" dioen mezu bat jasotzen baduzu, jarraitu ezazu dagokion FAQ-ko argibideekin eta deskargatu sim horren .jar fitxategia.

Chrome:
Chrome-n sim bat irekitzean, arakatzaileak automatikoki eskatuko du fitxategia Baztertu edo Mantendu. Gonbidapena pantailaren behealdean agertuko da. Sakatu 'Gorde'. Ondoren, deskargatu berri den fitxategia bistaratzen duen ikono bat izango duzu. Egin klik honetan sim-a exekutatzeko. Ondoren, sim-a "ezin da ireki identifikatu gabeko garatzaile batena delako" dioen mezu bat jasotzen baduzu, jarraitu ezazu dagokion FAQ-ko argibideekin eta deskargatu sim horren .jar fitxategia.

Safari:
Safari-n sim bat irekitzean, arakatzaileak automatikoki deskargatuko du .jnlp fitxategia "Exekutatu orain" sakatu ondoren. Hala ere, ez da jakinarazpenik ematen. Egin klik Deskargak botoian azken deskargak erakusteko. Egin klik azken .jnlp fitxategian sim-a exekutatzeko. Ondoren, sim-a "ezin da ireki identifikatu gabeko garatzaile batena delako" dioen mezu bat jasotzen baduzu, jarraitu ezazu dagokion FAQ-en argibideekin eta deskargatu sim horren .jar fitxategia.

"Molekula-formak", "Plaka-tektonikoa" eta "Molekula-formak: oinarrizkoak"-en Java eta Flash bertsioak OS eta Java konbinazio askok onartzen ez dituzten grafiko-liburutegi aurreratuetan (LWJGL) oinarritzen dira. Elkarrizketa-koadro hau Mac OS X sistema guztietan agertzen da. Zoritxarrez une honetan, bateraezintasun arazoa gure eskuetatik kanpo dago. Oracle-k edo Apple-k arazo honi aurre egiten ez badiote, nekez exekutatuko dira sim hauek.