Leis de Newton e Movimento


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Leis de Newton e Movimento
Опис Plano de aula e atividades envolvendo conceitos das Leis de Newton e de movimentos dos corpos
Предмет Географија, Математика, Физика
Ниво Висока школа, Друго, Средна школа
Тип Guided Activity, Multiple-Choice Concept Questions, Домашна работа, Друго
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски
Клучни зборови Leis de Newton, Movimento, atrito, força
Симулации Сили и движење - Основи (HTML5)


Автори Artur Araújo Cavalcante e Gilvandenys Leite Sales
Школо / Организација Instituto Federal de Educação, Ciância e Tecnologia do Ceará (IFCE)
Поставено 30.8.18
Обновено 30.8.18