Plano Cartesiano e Par Ordenado


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Plano Cartesiano e Par Ordenado
Опис Utilização do OA equation-grapher para a compreensão de Plano Cartesiano e Par ordenado.
Предмет Математика
Ниво K-5
Тип Discussion Prompts, Домашна работа, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Ensino Fundamental., Par ordenado, Plano Cartesiano
Симулации График на квадратна функција, Graphing Slope-Intercept (HTML5)


Автори Eugeniano Brito Martins
Школо / Организација Instituto Federal do Ceará - Campus jaguaribe
Поставено 17.7.17
Обновено 20.7.17