Едноставен МРИ

Едноставен МРИ Слика од екранот
Browser-Compatible Version
 • МРТ(Магнетна резонантна томографија)
Java via CheerpJ: We've partnered with Leaning Technologies to allow our Java sims to run in a browser.
This sim is not compatible with iPads.
Java Version: Supports offline use and offers improved performance.

Теми

 • МРТ(Магнетна резонантна томографија)

Опис

Дали е тоа тумор? Магнетна резонанца (МРИ) тоа може дави го каже. Твојата глава е полна со мали радио предаватели (нуклеарното вртење на водородните јадра на молекулите на водата). Во единицата МРИ, овие мали радија може да се направи да ги емитуваат нивните позиции,што дава детална слика за внатрешноста на вашата глава.

Примери за целите на учење

 • Забележете дека светлината може да сврти ако енергијата на фотоните одговара на разликата помеѓу енергиите на вртењето нагоре и вртењето надолу.
 • Забележете дека разликата помеѓу енергиите на вртењето нагоре и вртењето надолу е пропорционална со јачината на применетото магнетно поле.
 • Опишете како да се спојат овие две идеи, заедно за да се открие каде има поголема густина од вртење.
Верзија 1.08

Совети за наставници

Преземи совети за наставници во PDF Преглед на контроли во симулациите, поедноставувања на моделот и увид во размислувањето на учениците ( PDF ).

Активности поднесени од наставниците

Visualization and Visual Illusions SIM Homework A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Овој прилог дизајниран од PhET. Kathy Perkins, Carl Wieman ДД-Вовед ДомР Физика
MRI lecture and homework A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Овој прилог дизајниран од PhET. Sam McKagan, Kathy Perkins, and Carl Wieman ДД-Вовед
ДД-Нап
КП
Демо
Физика
Undergrad MRI Workshop Activity A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Paul Kinghorn ДД-Нап
ДД-Вовед
ДомР
КП
Лаб
Физика
Биологија
How do PhET simulations fit in my middle school program? Овој прилог дизајниран од PhET. Sarah Borenstein СШ Друго Географија
Биологија
Хемија
Физика
MRI simulatie opdracht guided inquiry (begeleid onderzoekend leren) Loran de Vries СШ Guided
Лаб
Физика
MS and HS TEK to Sim Alignment Elyse Zimmer ВШ
СШ
Друго Биологија
Физика
Хемија

Јазик Download or Run Совети
Англиски Сите English Download Run now Simplified MRI
Баскијски Сите Euskara Download Run now MRI sinplifikatua
Беларуски Сите беларускі Download Run now Спрошчаны МРТ
Босански Сите Bosanski Download Run now MRI-NAJJEDNOSTAVNIJE
Виетнамски Сите Tiếng Việt Download Run now MRI
Германски Сите Deutsch Download Run now Kernspintomographie ganz einfach
Грчки Сите Ελληνικά Download Run now Μαγνητική Τομογραφία
Дански Сите Dansk Download Run now Forenklet MR
Индонезиски Сите Bahasa Indonesia Download Run now MRI Sederhana
Италијански Сите italiano Download Run now RMI semplificata
Јапонски Сите 日本語 Download Run now MRI(磁気共鳴画像装置)
Казахстански Сите Kazakh Download Run now Жеңілдетілген МРТ
Каннада Сите Kannada Download Run now ಸರಳ MRI
Кинески - Поедноставен Сите 中文 (中国) Download Run now 简化的核磁共振NMR
Кинески - Традиционален Сите 中文 (台灣) Download Run now 簡化的磁共振造影MRI
Корејски Сите 한국어 Download Run now 간이 MRI
Монголски Сите Монгол (Монгол) Download Run now Хялбаршуулсан MRI
Персиски Сите فارسی Download Run now شبیه سازی ساده ای از ام آر آی
Полски Сите polski Download Run now Uproszczony MRI
Португалски Сите português Download Run now MRI Simplificada
Португалски (Бразил) Сите português (Brasil) Download Run now IRM Simplificada
Руски Сите русский Download Run now Упрощённый МРТ
Словачки Сите Slovenčina Download Run now Magnetická rezonancia
Српски Сите Српски Download Run now MRI -НАЈЈЕДНОСТАВНИЈЕ
Тајландски Сите ไทย Download Run now แบบจำลอง MRI
Туркменистански Сите Turkmen Download Run now Ýönekeýleşdirlen magnit rezonansly şekillendirme (MRI)
Турски Сите Türkçe Download Run now Basitleştirilmiş MRG
Унгарски Сите magyar Download Run now MRI & NMR
Француски Сите français Download Run now IRM simplifiée
Хебрејски Сите עברית Download Run now MRI פשוט
Холандски Сите Nederlands Download Run now Vereenvoudigd MRI
Хрватски Сите hrvatski Download Run now Shema MRI
Шведски Сите svenska Download Run now Förenklad MRI(MRT)
Шпански Сите español Download Run now MRI Simplificado Преземи совети за наставници во PDF
Шпански (Мексико) Сите español (México) Download Run now IRM Simplificado
Шпански (Перу) Сите español (Perú) Download Run now IRM Simplificado

Windows Macintosh Linux
Microsoft Windows
XP/Vista/7/8.1/10
Latest version of Java
OS X 10.9.5 or later
Latest version of Java
Latest version of Java

Развоен Тим Библиотеки од трети лица Благодарност до
 • Michael Dubson
 • Ron LeMaster (developer)
 • Sam McKagan
 • Kathy Perkins
 • Carl Wieman
 • Interviewer: Danielle Harlow