Friction Experiment


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Friction Experiment
Опис This experiment will help you understand how friction force cause a material to heat up.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Remote Learning, Лабораторија
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови friction / resistance / physics
Симулации Триење


Автори Noora Farooq
Школо / Организација sharjah university
Поставено 21.11.20
Обновено 21.11.20