Sandwich Stiochiometry


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Sandwich Stiochiometry
Опис WS to go with PhET Sandwich Simulation
Предмет Хемија
Ниво Висока школа
Тип Домашна работа, Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Chemical Reactions, Limiting Reactant, Stiochiometry
Симулации Реактанти,продукти на реакцијата и вишкови (HTML5)


Автори Jessica Nichols
Школо / Организација Broken Arrow High School
Поставено 18.4.18
Обновено 18.4.18