Modelos Atomicos


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Modelos Atomicos
Опис Conjunto de Actividades para el bloque 4 del temario de secundaria de ciencias 2 énfasis en Física. Trabajo colaborativo de la academia de Física con la Lic. Brisa Ximena Aguilar Castillejos
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Guided Activity
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Шпански (Мексико)
Клучни зборови Atomos, Modelos, Rozamiento
Симулации Балони и статички електрицитет (HTML5), Направи атом, Конструкција на струјно коло-лабораторија (едносмерна струја), Модел на атомот на Водород


Автори Andrés Gualberto Palomo Cuevas
Школо / Организација Escuela Secundaria Técnica no. 17
Поставено 11.5.17
Обновено 11.5.17