Wave Interference


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Wave Interference
Опис Students explore wave interference using the waves on a string simulation.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Guided Activity, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови wave; interference
Симулации Бранови на жица (HTML5)


Автори Shawna Carter
Школо / Организација Hobbs High School
Поставено 2.2.17
Обновено 2.2.17