Density Lab


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Density Lab
Опис Students follow the handout directions to complete the guided lab while using the Density simulator.
Предмет Хемија
Ниво Средна школа
Тип Guided Activity, Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Density, Mass, Volume
Симулации Густина


Автори Jamie Schoenberger
Школо / Организација Windermere Preparatory School
Поставено 31.5.16
Обновено 31.5.16