Energy Skate Park-NGSS aligned A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines.


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Energy Skate Park-NGSS aligned
Опис NGSS aligned lesson.
Предмет Физика
Ниво Средна школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Energy, KE, PE
Симулации Енергија во скејт-паркот: Основна верзија (HTML5), Енергија во скејт-паркот: Основна верзија


Автори Sarah Borenstein
Школо / Организација Campus Middle School
Поставено 24.8.14
Обновено 27.5.15