Outlining Bonding vs. Shape Polarity


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Outlining Bonding vs. Shape Polarity
Опис Build off ideas from activities that were already present for the simulation.
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Chemical Bond, Molecular Dipoles, Polar/Nonpolar Molecules
Симулации Поларност на молекули


Автори Amanda Zullo
Школо / Организација Saranac Lake High School
Поставено 2.1.12
Обновено 2.1.12