Waves & The Electromagnetic Spectrum A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines.


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Waves & The Electromagnetic Spectrum
Опис
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови light emission absorption waves
Симулации Неонски ламби и други ламби на празнење, Бранови на жица


Автори Phil Cook
Школо / Организација Culver Academies
Поставено 21.11.08
Обновено 6.6.09