Friction


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Friction
Опис Learn how friction causes a material to heat up and melt.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Motion
Симулации Триење


Автори Gretchen Swanson
Школо / Организација Columbine High School
Поставено 6.5.07
Обновено 6.5.07