НЕВРОН

НЕВРОН Слика од екранот Превземи Вградување
 • Биологија
 • Клетки
HTML5 Badge Вратете се на HTML5 верзијата

Теми

 • Биологија
 • Клетки

Опис

Стимулирајте неврон и да следете што се случува. Паузирајте, премотајте наназад, и движете се напред во времето, со цел да ги набљудувате јоните како се движат низ неврон мембраната.

Примери за целите на учење

 • Опишете зошто јоните можат или не можат да се движат низ неврон мембрани.
 • Идентификувајте ја пропустливоста и затворени каналии, и опишете ја функцијата на секој од нив.
 • Опишете како мембранската пропустливост ќе се промени во однос на различните типови на канали во невронот.
  Опиши го редоследот на настаните што генерира акциски потенцијал.
Верзија 1.01

Активности поднесени од наставниците

Neuron - an inquiry lesson idea A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines. Овој прилог дизајниран од PhET. Trish Loeblein ДД-Вовед
ВШ
Лаб
ДомР
Биологија
How do PhET simulations fit in my middle school program? Овој прилог дизајниран од PhET. Sarah Borenstein СШ Друго Географија
Физика
Хемија
Биологија
MS and HS TEK to Sim Alignment Elyse Zimmer СШ
ВШ
Друго Физика
Биологија
Хемија
Action Potential Simulation - Guided Inquiry Activity Kara Reichert ДД-Вовед
ВШ
Guided
Лаб
Биологија
Stimulation of a Neuron and the Resulting Action Potential stacie forman ВШ Guided Биологија
Neuron Lab Karl Matulis ВШ Лаб
Science Teacher Hwa Tsu ВШ Лаб
Simulación de Acción Potencial - Actividad de Consulta Guiada Kara Reichert (Traducción por Mayra Tavares) ВШ
ДД-Вовед
Guided
Лаб
Биологија

Јазик Download or Run Совети
Англиски Сите English Download Run now Neuron
Баскијски Сите Euskara Download Run now Neurona
Босански Сите Bosanski Download Run now NEURON
Виетнамски Сите Tiếng Việt Download Run now Neuron
Германски Сите Deutsch Download Run now Stimulation eines Neurons
Грузиски Сите ქართული Download Run now ნეირონი
Грчки Сите Ελληνικά Download Run now Νευρώνας
Дански Сите Dansk Download Run now Neuron
Естонски Сите Eesti Download Run now Neuron
Италијански Сите italiano Download Run now Neurone
Јапонски Сите 日本語 Download Run now ニューロン
Казахстански Сите Kazakh Download Run now Нейрон
Кинески - Поедноставен Сите 中文 (中国) Download Run now 神经元
Кинески - Традиционален Сите 中文 (台灣) Download Run now Neuron 神經元
Кмерски Сите Khmer Download Run now ណឺរ៉ូន
Корејски Сите 한국어 Download Run now 뉴런
Персиски Сите فارسی Download Run now نورون
Полски Сите polski Download Run now Neuron
Португалски (Бразил) Сите português (Brasil) Download Run now Neurônio
Руски Сите русский Download Run now Нейрон
Словачки Сите Slovenčina Download Run now Neurón
Српски Сите Српски Download Run now НЕУРОН
Тајландски Сите ไทย Download Run now เซลล์ประสาท
Туркменистански Сите Turkmen Download Run now Neýron
Турски Сите Türkçe Download Run now Nöron
Унгарски Сите magyar Download Run now Neuron működése
Француски Сите français Download Run now Neurone
Хебрејски Сите עברית Download Run now תא עצב
Чешки Сите čeština Download Run now neuron
Шведски Сите svenska Download Run now Neuron
Шпански Сите español Download Run now Neurona
Шпански (Мексико) Сите español (México) Download Run now Neurona
Шпански (Перу) Сите español (Perú) Download Run now Neurona
Шпански (Шпанија) Сите español (España) Download Run now Neurona

Windows Macintosh Linux
Microsoft Windows
XP/Vista/7/8.1/10
Latest version of Java
OS X 10.9.5 or later
Latest version of Java
Latest version of Java

Развоен Тим Библиотеки од трети лица Благодарност до
 • Noah Podolefsky (Lead)
 • Wendy Adams
 • Katherine Perkins
 • John Blanco (developer)
 • Piccolo2D
 • JFreeChart
 • Francoise (Benay) Bentley
 • Janet Casagrand
 • Mike Klymkowsky