GAS LAW - BOYLE'S LAW


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов GAS LAW - BOYLE'S LAW
Опис This activity is to check the relation between pressure and volume, keeping the temperature and number of particles constant.
Предмет Географија, Друго, Физика, Хемија
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед, Друго, Средна школа
Тип Remote Learning, Домашна работа, Друго, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови BOYLES LAW, GAS LAW, PRESSURE VOLUME RELATION
Симулации Gas Properties (HTML5), Особини на идеален гас, Gases Intro (HTML5)


Автори Sukesh Kamath
Школо / Организација Raffles christian School
Поставено 19.8.22
Обновено 19.8.22